Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Солодкий ярмарок “Бойє своє” зібрав у Долині любителів меду | ФОТО

Сьогодні долиняни та гості міста мали унікальну нагоду покуштувати та придбати мед та медову продукцію прямісінько на ярмарку в центрі міста, який ми нещодавно анонсували.

Інформатор також не оминув цю подію й ділиться з вами враженнями.

Біля яток з медовою продукцією постійно прибувало людей попри прохолодну погоду. Тут можна було спробувати мед різних сортів: від гречаного до квіткового, і навіть з горішками та інжиром. Також був присутній широкий асортимент медових та прополісових настоянок і навіть медовий квас. Середня ціна баночки меду коливалась від 70 грн за зовсім маленьку до 120-150 за півлітрову.

“Ми бджолами займаємось ось уже 10 років. Все починалося з одного вулика.  Чоловік страшно боявся бджіл, але потім їх з одного поступово стало чотири, потім 20, потім 40 було декілька років. І останні 5 років у нас вже 80 сімей. Пасіка знаходиться в нас у 4-х різних місцях. Зараз одна, наприклад, у лісі на липі. Ми якраз збираємось викачувати звідти мед і везти пасіку далі, в заплави Дністра. Там буде золотарниковий мед. У нас є два модулі, чоловік сам їх зробив, докупили причеп і ще бусиком возимо все разом. Мігруємо.

В нас взагалі, як то кажуть, “безвідходне виробництво”. Окрім меду в нас є ще пилок, прополіс, перга, соти, віск та настоянки”, — поділилася з нами пані Угринчук з кочової пасіки “Медослав”.

Поміж іншого, тут можна було придбати й свічки з бджолиного воску, які, до речі, відзначаються більшою витривалістю від звичайних парафінових.

На ярмарку можна було придбати й оберіг за донат на ЗСУ. Отакі ляльки-мотанки коштували всього по 100 грн за ляльку.

Як виявилось, у Долині є любителі меду й з інших регіонів нашої Неньки.

“Мед любимо з дитинства. Наш хресний цим займався. В нього пасіка. Мед завжди був нашій сім’ї. Їмо мед завжди, особливо взимку. Найбільшу любимо квітковий мед. І коли він щойно відкачаний, свіжий. З горішками ще любимо, і соти” — діляться вподобаннями внутрішньо переміщені Юлія та Регіна з Донецька.

Остап Микитюк

Нагору