Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Актор та його слово

У “Хабі-93” відбувся тренінг по дикції та вимові від місцевого актора.

Розповідає Інформатор.

Сьогодні, 20 липня, у лекційній залі молодіжного вільного простору провели тренінг. Провів його місцевий актор народного аматорського театру “ЛюбАрт” Фініст Хуго.

Відвідувачі мали можливість познайомитись із вправами та практиками для тренування дикції та вимови, якими зазвичай користуються актори різного ґатунку. Зокрема, це були вправи на дихання та вимовлення різних звуків. Така практика дозволяє звернути більше уваги на процес та форму говоріння. Сам Фініст Хуго вважає, що дикція і вимова є однією з найважливіших рис актора.

“Звісно, все залежить від того, що це за театр чи заклад. Але для людей цей важливо, тому що люди дуже часто не можуть донести думку до інших. Так само і актори: хороша вимова, це як гарна постава, харизма, вдало підібраний одяг — вона надає актору шарму. Глядачі глибше розуміють текст кожного слова, і кожне слово тоді несе більше інформації в собі. І це стосується не тільки театру чи кіно — хороша вимова часто просто приваблює людей”, — поділився з нами актор.

Акторські тренінги проводяться в Калуші не вперше. До початку повномасштабної війни заходи Фініста Хуго користувались популярністю серед місцевих молодих акторів. Будемо сподіватись, що матимемо нагоду відвідувати їх ще.

Остап Лагойда

Нагору