Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Безпритульні тварини у Калуші: 30 липня відбудеться плановий відлов

Звідки беруться безпритульні тварини? Відповідь здається, зрозуміла – цуценята та котенята народжуються на вулиці від безпритульних собак та кішок. З цим важко не погодитись, але це тільки частина відповіді. Господарі позбавляються від своїх, раніше улюбленців, яких завели, не подумавши як слід. Дитині закортіло мати собаку — пухнастий колобок виріс, потребує уваги, прогулянок, а виявляється, що дитина не готова, та і дорослі не мають часу. Добре, якщо люди підійдуть до ситуації відповідально і будуть шукати нових господарів. Але часто тварина опиняється на вулиці, поповнюючи ряди безпритульників. Що з ними відбувається далі і як з цією проблемою вирішили боротися у Калуші?

Розповідає Інформатор посилаючись на Міську раду.

Кілька днів тому, 21 липня, повинен був відбутися вилов безпритульних тварин на підставі договору,  укладеного між управлінням житлово-комунального господарства Калуської міської ради та ФОП Головчак Н.І від 28.03.2022 року № 21. Проте, через технічні причини цього не сталося.

Наступний вилов безпритульних тварин планується провести 30 липня, з подальшим  розміщенням їх на карантинному майданчику з тимчасового утримання тварин притулку ГО “Дім Сірка Калуш” за адресою  вул. Чорновола. Мета вилову — проведення ветеринарного огляду, дегельмінтизації, вакцинації, біостерилізації, післяопераційної перетримки та ідентифікації безпритульних тварин.

Дана акція буде проведена згідно з п. 10 Постанови Кабінету Міністрів України від 24 червня 2022 р. № 720 “Про затвердження Порядку регулювання чисельності тварин, що не утримуються людиною, але перебувають в умовах, повністю або частково створюваних діяльністю людини, та безпритульних тварин, а також їх розміщення на відповідних підприємствах, в установах та організаціях чи повернення до ареалу перебування (місць вилову)”.

Остап Микитюк

Нагору