Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Що подивитись у Всесвітній день китів і дельфінів?

Щороку, 23 липня, люди по всьому світу відзначають день, присвячений найбільшим морським ссавцям.

Розповідає Інформатор.

Свято було засновано у 1986 році, на четверту річницю повної заборони китобійного промислу, яка діє дотепер. Попри криміналізацію полювання на цих тварин, їм все ще загрожує небезпека: незаконний відлов для цирків та океанаріумів. Задля привернення уваги до цієї проблеми й було створено Всесвітній день китів і дельфінів.

Щоб долучитись до цієї акції, ми зібрали підбірку фільмів, у яких фігурують ці дивовижні істоти.

  • “Автостопом по галактиці”, реж. Гарт Дженнінгс
    Божевільний і водночас геніальний фільм про авантюрні космічні подорожі кількох зовсім непересічних персон. Картина наповнена абсурдним гумором та магією класичної фантастики. Родзинкою кінострічки є вступна сцена з танцюючими дельфінами, які розкривають свій великий секрет.
  • “Звільніть Віллі”, реж. Саймон Вінсер
    Один з найкращих фільмів 90-х про сім’ю та дружбу. Це надзвичайно зворушлива та мила стрічка про товаришування хлопчика з китом та їхню боротьбу проти жорстокості дорослого світу. Фільм активно піднімає теми прав тварин, гуманності та сімейних відносин.
  • “Мобі Дік”, реж. Джон Г’юстон
    Культова екранізація знаменитого роману Германа Мелвілла про полювання на великого білого кита. Сюжет ведеться від лиця матроса китобійного судна, який, в ході плавання, переживає внутрішні трансформації. Стрічка піднімає важливі філософські питання, такі як цінність християнської моралі, боротьба за виживання тощо.
  • “Фліппер”, реж. Алан Шапіро
    Чарівна робота з молодим Елайджею Вудом у головній ролі. Фільм розповідає про відносини хлопчика і дельфіна, людини та природи. В центрі сюжету — питання збереження навколишнього середовища. Океанські краєвиди захоплюють подих і нагадують про безтурботну, розслаблюючу та терапевтичну атмосферу.

Вмістіться зручніше та присвятіть час цим фільмам. Тим більше вони чудово підходять для сімейного перегляду.

Остап Лагойда

Нагору