Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші вперше відзначили День Української Державності біля пам’ятника Роману Шухевичу

День Української Державності — наймолодше свято пов’язане з нашою національною ідеєю та ідентичністю. Запровадив це нове державне свято Володимир Зеленський під час урочистостей з нагоди Дня Незалежності України у 2021 році. Воно  відзначатиметься щороку у день хрещення Київської Русі-України, тобто сьогодні, 28 липня. Калушани також доєдналися до святкування та вшанування цього дня.

Розповідає Інформатор посилаючись на Калуське Управління культури, національностей та релігій.

Сьогодні вранці, представники влади та громадськості міста поклали квіти до пам’ятника Роману Шухевичу, пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні та стели загиблим та зниклих безвісти на Сході України.

“28 липня вперше відзначаємо День Української Державності. Українська державність означає тисячолітню історію багатомільйонного народу, десятків поколінь зі своєю рідною мовою, звичаями, традиціями, культурою, своїм військом, церквою і зі своїми героями. Ми об’єднані, як ніколи у захисті рідної землі та своєї державності, ми обов’язково переможемо путінську навалу та побудуємо сучасну, величну, європейську країну.”, — зазначили у публікації представники калуської влади.

Остап Микитюк

Нагору