Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Помий мене”: поради новачкам, як мити своє авто на мийці самообслуговування

Після дощів, поїздок на природу чи у довгу дорогу наші автівки мають властивість забруднюватися. Пилюка, болото, листя з дерев і особливо “пташині подарунки” псують красу наших чотириколісних друзів. Їх можна загнати у професійну автомийку, але це обійдеться вам щонайменше у 100-200 грн за сеанс. Тож, рано чи пізно кожному водію доводиться закочувати рукава і самостійно мити своє авто. Бо це економно. Як це зробити правильно, а також де це можна зробити у Калуші та в яку суму вам обійдеться така послуга —

розповідає Інформатор.

Найперше, шукаємо автомийку. У нас в Калуші їх майже з десяток. Обирати найкраще ту, яка поблизу вашого дому і влаштовує вас по ціновій політиці.

Ціни по місту фактично однакові, наприклад вода під тиском буде коштувати від 6 до 9 грн/хв,  а очисна піна 29-30 грн/хв. Наразі, в теплу пору року це необхідний мінімум. Таким чином помити машину вам обійдеться приблизно в 50 грн.

Де помити — обрали. Що далі:

Отже, заїхавши у бокс варто закрити усі вікна, щоб до салону авто не потрапила піна і вода. Після того як ми оцінили ступінь забруднення вашої ластівки, беремо гроші (наприклад, ті ж 50 грн), закидаємо їх у спеціальний термінал. До речі, на більшості калуських мийок є можливість купити спеціальну картку, на яку ви зможете закинути гроші й розплачуватись на мийці нею. Цей варіант навіть кращий, оскільки переважно з такими картками діє гнучка система знижок від 15 до 25%. 

Після того, як ви “погодували” термінал, візьміть у руки спеціальний пістолет і натисніть кнопку “Піна”. Коли піна з’явиться, потрібно швидко і рівномірно нанести її по усьому авто. Особливу увагу приділіть найбільш забрудненим частинам авто. Напінили — увімкнули паузу на тому ж терміналі.

Тепер у вас є кілька вільних хвилин, поки активна піна пороз’їдає бруд. Не переживайте, авто вона роз’їдати не буде.

Піна потроху стекла. Тепер беремо до рук пістолет з водою під тиском. Натискаємо відповідну кнопку на терміналі й приступаємо до змивання.

Найкраще починати змивати піну зверху до низу. Не шкодуйте води й змивайте ретельно, знову ж таки, особливу увагу приділяючи найбруднішим місцям, лобовому склу, фарам і бруду біля коліс.

Коли закінчиться подача води — не поспішайте відразу сідати в авто. Дайте йому хвилину-дві, щоб стекла вода.

Коли стече вода, варто виїхати з боксу, щоб могла “покупатися” наступна машина. А ми тим часом паркуємось неподалік мийки або спеціально відведенім для цього місці на стоянки. Відкриваємо усі двері авто (у хетчбеках можна відкрити й багажник) і беремо спеціальні ганчірки з матеріалу який не пошкодить покриття вашого авто і буде справно збирати вологу, бажано запастися ним заздалегідь. Вам знадобиться три-чотири штуки.

Цими ганчірками витираємо спершу усі скляні та дзеркальні поверхні. Тоді витираємо сам кузов. Це необхідно, щоб після того, як машина трохи висохне, на ній не залишалося розводів. Опісля переходимо до порогів та дверцят. Ретельно витираємо від води й бруду, який залишився.

Весь процес миття авто займе у вас не більше 10 хв.

Кілька хвилин і ваше авто як нове.

Остап Микитюк

Нагору