Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Українці побутову техніку не крадуть, а роздають

Громади Калуського району отримали допомогу у технічному забезпеченні від івано-франківської обласної організації “Молода Просвіта”.

Розповідає Інформатор.

У рамках проєкту “Простори підтримки”, організація вибрала 30 прихистків, де проживають внутрішньо переміщені особи, в Івано-Франківській області, які отримали різні набори побутової техніки. 7 з цих прихистків знаходяться у Калуському районі. Мінінабір (мікрохвильова піч, мультиварка, електрочайник, фен, праска) отримали: церковна резиденція у с. Нижній Струтинь та ліцей у с. Верхня. Повний набір (холодильник, пральна машина із сушкою, мікрохвильова піч, мультиварка, електрочайник, фен, праска) отримали: садочок у с. Брошнів-Осада, садочок у с. Вигода, ліцей у м. Болехів, садочок у м. Калуш, музична школа у с. Войнилів.

До фінансового забезпечення проєкту долучилась американська некомерційна організація “Community Organized Relief Effort”.

“Заклади, що отримали техніку, приймають по декілька десятків людей з гарячих точок. Їх приміщення здебільшого не підлаштовані під житлові умови, а людям необхідно десь готувати їжу, прати одяг. Наш проєкт якраз закриває ці базові побутові потреби, доступ до яких внутрішньо переміщені особи втратили через війну”, — поділилась керівниця “Молодої Просвіти” Прикарпаття Євгенія Бардяк.

Команда “Молодої Просвіти” вже відвідала кожен із закладів та поспілкувалась з ВПО. У планах — створення виставки портретів і соціальні відеоролики.

Остап Лагойда

Нагору