Інформатор Калуш

ГРОШІ

Рядові копійки йдуть у бій: флешмоб від Нацбанку “Смілива гривня”

Копійка гривню береже, а ще вона може допомогти нашим воїнам, які захищають Україну від російських загарбників. Як? Дуже просто — Національний Банк України оголосив безпрецедентну акцію “Смілива гривня”. Вона триватиме з 1 серпня до 31 жовтня 2022 року. До акції можуть долучитися усі охочі. 

Інформатор ділиться деталями посилаючись на НБУ.

Нацбанк пропонує організувати колективний збір монет серед громад певного району, житлового комплексу, на роботі або в інших спільнотах.

Потрібно просто зібрати монети номіналами 10, 50 копійок та 1, 2, 5 і 10 гривень й принести їх до відділень “Ощадбанку” або “ПУМБу” майже в усіх регіонах країни, де працюють ці банки.

НБУ ініціював благодійний збір монет на допомогу Збройним Силам України.

До слова, за час повномасштабної війни Нацбанку вдалося зібрати на допомогу ЗСУ понад 20 мільярдів гривень. Проте війна триває, і підтримка українських захисників зараз потрібна, як і в перші дні війни.

За даними Нацбанку, наразі в обігу перебувають понад 14 мільярдів монет сумою більше ніж 5 мільярдів гривень — це приблизно 70 безпілотників “Байрактар”, або 25 артилерійських систем HIMARS, або 50 танків Т-90, або 150 машин бойової піхоти.

До того ж значна кількість розмінних монет часто не використовується та лежить у скарбничках чи кишенях. Це стосується, зокрема монет номіналом 10 копійок (28,5% від загальної кількості монет в обігу) та 50 копійок (9,3% від загальної кількості). Але ці гроші можуть допомогти українським захисникам.

Адреси відділень, у яких можна здати зібрані монети, а також детальні умови участі в акції можна переглянути тут.

Остап Микитюк

Нагору