Інформатор Калуш

ВЛАДА

Одностатеві шлюби: що каже влада?

Вчора Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію про “Легалізацію одностатевих шлюбів”.

Повідомляє Інформатор.

Петиція з’явилась на сайті офіційного інтернет-представництва Президента 3 червня 2022 року та зібрала необхідні 25 000 голосів менш ніж за 2 місяці.

“У цей час кожен день може бути останнім. Хай люди однієї статі отримають можливість створити сім’ю й мати офіційний документ, що підтвердить це. Їм необхідні такі ж права, що й у традиційних пар”, — сказано у тексті.

Відповідь не забарилась і вже 2 серпня була опублікована на сайті. Володимир Зеленський подякував підписантам за активну позицію та висловився про те, що рівень демократичності суспільства у сучасному світі вимірюється забезпеченням рівних прав для громадян. Президент підкреслив важливість свободи і рівності всіх людей у своїх правах і гідності. Однак він зазначив, що в Конституції України шлюб грунтується на вільній згоді жінки і чоловіка, а під час воєнного стану Конституція не може бути змінена. Попри те, Володимир Зеленський доручив Прем’єр-міністрові України розглянути можливі варіанти розв’язання питання легалізації одностатевих шлюбів. Про результати роботи обіцяють повідомити пізніше.

Поки ми чекаємо офіційного продовження справи, Інформатор поцікавився у калушан, як вони ставляться до потенційної легалізації одностатевих шлюбів в Україні:

“Загалом, новина класна. Я радий, шо наша влада має трохи клепки і вже не буде так притискатись це все діло. Як то кажуть, love is love, а решта — то вже нюанси”, — Ростислав.

“Це чудово насправді, давно чекала на цей закон. Типу, всі люди повинні бути рівні перед законом, неважливо кого вони кохають. Тепер всі люди зможуть залишатися один для одного найближчою людиною в рамках закону”, — Валерія.

“Мені сподобалося, як президент відповів на петицію. Він чітко пояснив, що зараз не на часі міняти конституцію (бо закон суперечить цьому), але він доручив розглянути це питання. Я радий з того, бо це ще один крок подалі від рашки, яка ненавидить ЛГБТ. І це також один крок ближче до цивілізованої Європи”, — Юрій.

“Цей закон хоч мене і не стосується, але я спілкуюсь з багатьма людьми, для яких це реально важливо,
особисто для себе важливо. Мене не стосується те, що робить він чи вона у ліжку, тому я рада що люди почали обмірковувати це питання. Всі люди заслуговують любити один одного на одинакових правах”, — Яна.

“Всі люди — рівні! І в кожного рівні права. Менше потрібно лізти в питання “хто з ким спить, хто з ким живе і одружується”. Кожен заслуговує на щастя рівноцінно”, — Марія.

Нещодавно Інформатор розповідав, як українці ставляться до прав представників ЛГБТ-спільноти:

Остап Лагойда

Нагору