Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Топ-5 улюблених газет калушан

Несмішні анекдоти, багато новин про війну, поради по господарству та Ліна Костенко на обкладинці — чим тільки не дивують українські газети. Яке видання найцікавіше та чим здатна вразити друкована преса?

Інформатор вирішив дослідити вид ЗМІ, який з кожним днем втрачає любов читачів, бо на заміну йому прийшли онлайн-видання.

Ви колись купували газети? Не для своєї бабусі, а саме для себе? Якщо й так, то це було давненько, адже вже більше 10 років друковані видання відстають від нових інформаційних технологій. Найсвіжіші новини ми можемо знайти в телеграмі, фейсбуці або на таких інформаціних сайтах, як Інформатор. Проте в Калуші досі є попит на газети.

Співробітниця “Укрпошти” розповіла нам, що калушани полюбляють 5 українських видань – “Високий замок”, “Експрес”, “Газета по-українськи”, “Добрий господар” та “Порадниця”. Давайте розглянемо кожне з них окремо.

“Високий замок” – одна з найпопулярніших газет серед калушан, адже в ній є все, чого тільки душа бажає: тут купа новин, цікаві коментарі експертів, об‘ємні інтерв‘ю та навіть є кілька рецептів.

Деякі з заголовків точно зможуть підняти вам настрій, особливо, якщо він буде про курей.

Цю газету можна назвати “новинним порталом”, бо в ній дійсно багато всього. Якщо ж вам не до вподоби подієві теми, то тут є розважальний контент — рубрика про подорожі з порадами, смішні історії, гороскоп та кросворд. Особливої уваги заслуговує підбірка мемів-колажів про путіна.

“Експрес” – теж одна з улюблених газет калушан. Це видання містить багато воєнних, соціальних та економічних тем. Кожна з статтей є дуже інформативною та корисною.

Неприємно здивувала рубрика “Пригоди”, в якій підбірка кримінальних новин: вбивства, крадіжки та напади. Наскільки доцільно називати ці жахливі події “пригодами”? Запитання залишається відкритим.

“Газета по-українськи” – це видання, яке наполовину складається з новин, а наполовину – з порад та історій цікавих людей.

Ця газета відрізняється від інших рубрикою “Історія”, яка несе освітній характер. Також на шпальтах є багато цікавих інтерв’ю з видатними людьми.

У виданні є прогноз погоди, судоку, кросворд та гороскоп. Куди ж без них !

“Добрий порадник” – це газета для господарів, які займаються городиною, кулінарією та садівництвом.


Видання об‘ємне і має багато цікавих та добрих порад. Проте їх варто фільтрувати, бо деякі статті несуть сумнівний характер….

Лікування тиску смородиною, пити кріп від болю в животі, лікування діабету горіхами, а нирки кавуном — і це все тільки в одному видання. Лікування хвороб краще довірити традиційній медицині, а не порадам з цього видання, бо самолікування може зашкодити.

З дійсно доброго – смачні рецепти, кросворд та схема вишиванки-оберега на останній сторінці.

“Порадниця” – всього 8 сторінок, але порад вистачає: і гарних, і не дуже. Багато правдивих інструкцій щодо оформлення документів та електронних рецептів.

Проте, на останній сторінці реклама магніту, який нібито перемагає артрит, є багато запитань. Стаття має маніпулятивний характер і не відомо, чи не зашкодить така покупка “лікувального апарату” читачам газети.

Також видання має календар робіт за фазами місяця і багато рецептів закруток та смачних страв.

Кожна з цих газет є цікавою і інформативною, проте дуже важливо фільтрувати та аналізувати поради, щоб вони не зашкодили вам та вашому здоров‘ю.

Які газети читаєте ви?

Анна Сірик

 

Нагору