Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші творили справжнє мистецтво | ФОТО

Вчора, 12 серпня, у Палаці культури “Юність” пройшов літературний квартирник до Дня молоді. Зібрані кошти підуть на користь ЗСУ.

Розповідає Інформатор.

Співорганізаторами культурного заходу стали діячі молодіжного простору “Хаб 93” і Калуська Міська Рада. Калушани і гості міста виявили неабиякий інтерес до дійства, тож відвідувачів було чимало.

Концепцією квартирника став синтез поезії та музики, разом і окремо. Так, понад 10 поетів та музикантів зголосились вкотре поділитись своїм талантом і творчістю задля благої справи, а саме допомоги Збройним силам України.

Першими виступили неймовірні Адріана Кульбанська і Юрій Чоловський, які виконали кілька знайомих українському слуху пісень, а ще презентували авторських переспів відомої пісні Джона Леннона “Imagine”. Окрім цього Юрій прочитав декілька своїх поетичних творів, що просякнуті справжніми рисами життя.

Наступною взялась за мікрофон співачка Катерина Юськів. Вона ледь не з першої секунди вразила зал своїм потужним вокалом та емоційністю музичних творів, серед яких вчувались роботи Скрябіна.

Далі надзвичайно проникливо виступила незрівнянна Марічка Мороз, чиї авторські пісні пробирали до мурах, залишивши по собі легке віяння смутку.

Очікуваною гостею квартирника була виконавиця з Моршина — чарівна Христина Хоменко, яка, в дуеті з віртуозним ударником Стасом Баюрчаком, захоплююче виконала декілька пісень Скрябіна, гурту “Tember Blanche” та декілька своїх речей.

Ну і наостанок, вже по традиції, на сцену піднялись учасники гурту “Пофеншуй”, які запалили зал своїми пробивними переспівами, яскраво завершивши квартирник.

Також не варто забувати й інших митців вечора, таких як: Сергій Романів, Остап Лагойда і Марія Федоришин, чиї поетичні та музичні номери відобразили для слухачів цілий спектр емоцій.

Під час заходу, гості мали змогу відвідати чаю та поласувати печивом, а також придбати мерч “Хабу 93”. В цілому організаторам вдалось зібрати 1 243 грн. Усі вилучені кошти підуть на допомогу ЗСУ.

12 серпня українці вперше відсвяткували Міжнародний день молоді разом з усім цивілізованим світом. Сподіваємось, що майбутні свята теж будуть радувати калушан подібними яскравими заходами.

“Молодість — це найкращий період життя. Це початок безлічі речей, коли хочеться реалізувати багато всього. Тож я бажаю, щоб ви завжди були такими прогресивними, щоб вам все вдавалось. Разом ми будуватимемо нашу Україну”, — привітав молодь зі святом Ярослав Семенюк, представник Управління у справах сім‘ї, молоді, фізкультури і спорту Калуської Міської Ради.

Якщо вам не вдалось відвідати подію, то фрагмент вчорашніх виступів ви зможете подивитись на офіційній сторінці Інформатора у Facebook.

Остап Лагойда

Нагору