Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Як у Калуші зілля святили?

На Маковія у місті відбулись святкові богослужіння, на яких калушани могли помолитися, причаститися і посвятити мак та зілля.

Інформатор побував на ранковій службі в церкві Святих Кирила та Методія.

О 10:00 почалась ранкове богослужіння, на яке завітало чимало містян. Проте, зі слів присутніх вірян, зазвичай на Маковія приходить більше людей.

Отець Степан Скібідський розповів людям історію походження свята – про братів Маккавеїв у яких був вибір: зрадити віру чи померти, і вони вибрали смерть. 7 братів та їхню матір Соломонію катували різними способами до останнього подиху. Вони стали святими мучениками. Також священник дав пораду вірянам, як бути у ці тяжкі дні:

“Ми живемо в час війни. Ми живемо в час переживань і віримо, шо Господь-Бог дає нам той урок, але Господь з ним до нас вертається. Коли нам є важко, ми маємо до Господа звертатися, як звертався Святий Петро, коли він йшов по воді. Коли він вірив, він йшов твердо, а, коли засумнівався, почав потопати. Але, коли потопав, він казав: “Господи, рятуй мене! Господи, поможи мені!”. Коли Господь почув ті слова, то відразу простягнув свою руку”.

Після служби калушани освятили своє зілля, мак та мед. Богослужіння 19 серпня планують о 8:00, 10:00 та 12:00.

Інформатор стрімив церковне богослужіння. Ви можете переглянути його за посиланням.

Нагору