Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У кожного свій фронт: 174 дні, як калушани плетуть сітки

Калуська громада активно допомогає ЗСУ та переселенцям від початку війни. У палаці культури “Юність” волонтери щодня плетуть сітки, які допомогають бійцям залишатися непомітними для ворога.

Розповідає Інформатор з посиланням на Калуську міськраду.

Плете сітки в Калуші незмінна команда, у якій більшість людей — це переселенці. Одні з них – Юля і Сергій, подружжя з Лозової Харківської області. Разом з трьома дітьми вони евакуювалися у березні. Спочатку допомогати плести сітки, а потім почали працювати і в громадській організації “Чисті Серця”. Юля, як соціальний працівник волонтерського центру, до обіду працює з внутрішньо переміщеними особами: проводить анкетування, вивчає потреби людей, а ввечері – плете сітки та кікімори разом із чоловіком і дітьми. Сергій за освітою енергетик і працює дистанційно. Старша донька вже теж знайшла роботу – на “Укрпошті”.

Наразі є запит військових на 17 сіток. Одна вже готова, три – в процесі. Є потреба в матеріалі зеленого, бордового, коричневого кольорів (незабаром осінь). Загалом, розмір сіток 8х5, на виготовлення однієї йде 2 дні. Тому потрібна не тільки тканина, але й волонтери.

Якщо у вас є бажання та можливість, то принести матеріали або долучитись до волонтерства можна в палаці культури “Юність”.

Нагору