Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Всесвітній день гуманітарної допомоги та Калуш

У цей день, повсюди у світі вшановують всіх тих, хто долучається до гуманітарної допомоги.

Ділиться Інформатор.

Свято 19 серпня було засноване ООН ще у 2009 році, на честь бразильця Серджіо Вієйра-де-Мелло, який присвятив своє життя допомозі іншим, пропрацювавши 30 років у різноманітних гуманітарних місіях.

У наш час українці, як ніхто інший, знають про важливість вчасної гуманітарної допомоги. Втім в суспільстві подекуди виникає думка, що зроблено вже достатньо і що волонтерська діяльність з гуманітарної допомоги викликає дискомфорт. Однак, ми ні в якому разі не повинні забувати про важливість надання допомоги тим, хто цього потребує, особливо Збройним силам України.

З цього приводу, Інформатор пропонує згадати про декілька волонтерських центрів у Калуші та, по можливості, допомогти їм у їхній діяльності або отримати допомогу за потреби.

  • Спілка Української Молоді в Калуші
    Організація є калуським осередком української націоналістичної організації, що діє ще з 1925 року. Вона займається збором і передачею гуманітарної допомоги нашим військовослужбовцям ще із самого початку війни. Особливо цінними є енергетичні батончики, які готуються в самому приміщенні організації. Також вони займались збором одягу, продуктів харчування, засобів гігієни та іншого для ВПО.
  • Калуська філія “Союзу українок”
    Культурна (і не тільки) структура, знана всіма у Калуші. Її основа виникла у 1917 році і була ключовою феміністичною організацією на Галичині. Зараз калуська філія “союзянок” функціонує як волонтерський центр, де активно збирається гуманітарна допомога, як для ЗСУ, так і для постраждалих у війні цивільних.
  • Благодійний фонд “Крила підтримки”
    Доволі молода організація, що з початком війни розпочала збір гуманітарної допомоги та організувала пункт допомоги для постраждалих. Зараз фонд продовжує займатись гуманітарною допомогою, а також проводить чимало заходів для дітей-жертв війни, особливо для покращення їхнього психологічного стану.
  • Волонтерський центр у ПК “Юність”
    Волонтери центру, що організований в одному з палаців культури нашого міста, займаються переважно створенням маскувальних сіток для Збройних сил України. Проте вони також працюють у напрямку гуманітарної допомоги і швидко відгукнуться на прохання про допомогу.

Вітаємо всіх причетних до гуманітарної допомоги та бажаємо вам титанічних сил і витримки.

Остап Лагойда

Нагору