Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Оксана Тебешевська презентувала книгу про Франка у Калуші

У Калуській центральній бібліотеці імені Тараса Шевченка, відбулась презентація книги “Іван Франко і Голинь”, калуської письменниці, філологині, просвітянки, членкині Національної спілки письменників України й Національної спілки краєзнавців України – Оксани Тебешевської. Допомагали авторці модерувати захід голинські ліцеїсти Богдана Качак та Стас Баран.

Ділиться Інформатор посилаючись на Калуську Міську раду.

Вчора, 25 серпня відбулася захоплива презентація книги-праці пані Оксани у приміщені центральної бібліотеки. Її книга розповідає про Івана Франка та його дотичність до села Голинь на Прикарпатті, про спорудження тут пам`ятника Каменяреві, про добротворця Миколу Жекала, завдяки якому цей пам`ятник з’явився. Також у книзі читач знайде і спогади та враження відомих людей про пам`ятник, а також познайомиться з Франкіаною авторки книжки, яку складають вірші, поема, спогад, наукові розвідки, відгуки, рецензії, пов`язані з Франком і його родиною.

Привітати Оксану Тебешевську з виходом її чергової книги прийшли – заступник міського голови Надія Гуш, начальниця управління культури, національностей та релігій міської ради Любов Джуган, голинський активіст Дмитро Жекало, голова голинського осередку «Просвіти» Микола Солдат, голова Калуського міськрайонного об’єднання Всеукраїнського товариства “Просвіта” Леся Кирилович, старший науковий співробітник краєзнавчого музею Калущини Іван Тимів та багато інших пошановувачів її таланту.

Нагору