Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Як впоратися з панікою — онлайн курс для педагогів і не тільки

Освітня онлайн-платформа “Zrozumilo!”, спільно з українськими та європейськими партнерами, розпочала реєстрацію на проходження курсу з психологічної безпеки.

Розповідає Інформатор.

Курс “Психологічна безпека дорослих та дітей під час повітряної тривоги у школі” розрахований на освітян, які навчають дітей будь-якого віку та працюють у навчальних закладах. Окрім вчителів до проходження курсу запрошуються і батьки учнів.

Спікеркою заходу виступить дитяча і сімейна психологиня-практик Світлана Ройз. Вона поділиться тим, як боротись зі стресом у складних ситуаціях, як під час повітряної тривоги допомогти дитині перебороти страх та впуститись до укриття. Разом з ведучою вчителі моделюватимуть різні стресові ситуації та вирішуватимуть поставлені задачі, що дасть цінний досвід для практичної роботи з дітьми.

Курс обіцяє бути інтерактивним, передбачається багато ігор і вправ, а також цікавий теоретичний матеріал. Все це покликане допомогти вчителям, батькам та учням приборкати тривожність та повернутись до роботи.

На підтримку курсу український музичний гурт “ТНМК” випустив пісню-інструкцію для дітей, які пішли в школу під час війни.

“Діти повертаються додому з міст, де не чули тривожних сирен. Йдуть до школи і вперше чують звуки тривоги. Ми хотіли створити пісню – терапевтичний інструмент, який би допоміг впоратись із тривогою та панікою під час сирен, вивести зі ступору. Всі слова і пропоновані рухи – продумані. Їх використовують в роботі травмотерапевти. Це пісня, яку потрібно співати, йдучи до укриття чи безпечного місця і, по можливості, виконувати запропоновані дії”, — розповідають музиканти.

Авторкою тексту теж стала Світлана Ройз, яка і запропонувала виконавцям долучитись до психологічної акції для дітей.

Зареєструватись на проходження курсу можна за посиланням.

Остап Лагойда

Нагору