Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Де шукати гриби? Інформатор пішов до лісу

Сьогодні ми побували на 2-х грибних локаціях біля Калуша і готові поділитися з вами інформацією та світлинами.

Інформатор був у захваті від великих білих грибів!

Першою зупинкою став ліс на початку села Сівка Калуська. Це місце можна розділити на “фартову” та не дуже зони. І ділить їх дорога. Ліс праворуч мішаний і там здебільшого ростуть гриби “голубінки”, “лисички” і “моховички”. Зараз там вже майже нічого немає, але через кілька днів (особливо, якщо буде тепло) грибочки знову з‘являться. Цю частину лісу ми охрестили “не фартовою”, адже нашою місією було знайти саме білий гриб.

Друга половина – це дубовий ліс. Там родовище білих грибів і, щоб знайти їх, нам знадобилось 10 хвилин. Тобто, досить швидко. Не можна сказати, що це легке “полювання”, бо здобич ховається під низькими молодими дубками. Проте радість від знайдених грибів затьмарює біль у спині. Цій локації ставимо впевнені 9/10. Один бал зняли лише через сміття, яке розкидане лісом.

Ми знаємо, що це "поганка", вона просто неймовірно гарна.

Ми знаємо, що це “поганка”, вона просто неймовірно гарна.

Друга наша зупинка — це лісосмуга біля кар‘єру ( поруч з Калуською об’їзною). Там можна знайти “червоняки” та “калічки”. Ці пошуки були складнішими, адже місцевість має нерівний рельєф і інколи здається, що ти не грибник, а гірська коза. Великий плюсом є те, що тут точно не заблукаєш, адже там трохи більше ніж 3 беріз. Цій локації ставимо 6/10. Бо складно і не дуже великий вибір грибочків.

Наша третя зупинка – це запитання до вас. Де ви збираєте гриби? І що вже вдалось вполювати? Діліться відповідями і фотокартками у коментарях!

Анна Сірик

Олег Вітковський

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Нагору