Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Центр терапевтичної та паліативної допомоги відкрили у Болехові

Кілька днів тому “Болехівська центральна міська лікарня” завершила ремонт приміщення у якому раніше знаходилось пологове відділення. Тепер тут буде центр терапевтичної та паліативної допомоги.

Ділиться деталями  Інформатор посилаючись на Болехівську міську раду.

Тепер на місці старого приміщення з’явилися просторі кабінети, затишні палати та комфортні кімнати гігієни з сучасним санітарним обладнанням.

На проведення ремонту в будівлі з місцевого бюджету виділили близько 774,0 тис.грн. За ці кошти у приміщенні капітально відремонтували душову та туалетні кімнати. У двох палатах облаштували туалетні кімнати для перебування осіб з особливими потребами. У санвузлах встановили спеціальні санітарні пристосування для людей з інвалідністю: сучасні унітази з функцією біде, сидіння для душу, різноманітні поручні, які спрощують прийом душу чи відвідування туалету. Крім цього, у будівлі повністю замінили систему внутрішньої каналізації.

Вже цього тижня центр терапевтичної та паліативної допомоги медичного закладу запрацює.

“Однією з вимог для контрактування медичної установи будь-якого рівня з Національною службою здоров’я України є наявність сертифікатів доступності для маломобільних груп населення. І це правильно. Я вважаю, що кожен заклад, а особливо медичний, має забезпечити фізичну доступність своїх будівель для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп. Тож ми облаштували та оновили одне з приміщень медичного закладу відповідно до вимог часу та НСЗУ”, — зазначив міський голова Болехова Іван Яцинин.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Остап Микитюк

Нагору