Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Українки стають сильніші: для жінок-військових створили спеціальну лінійку бронеплит

Проблема відсутності жіночих розмірів форми та бронижелів стала дуже важливою ще від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Наші виробники кілька місяців тому створили жіночий військовий одяг, а зараз і бронеплити менших розмірів.

Розповідає Інформатор з посиланням на “ELLE”.

Український виробник “Арсенал Патріота” створив для жінок-військовослужбовиць спеціальну лінійку легких і маленьких бронеплит SAPI, які мають анатомічний вигин за формою грудної клітки та зрізані кути. Про це повідомили в Instagram компанії.

“Понад 5000 жінок-військовослужбовців прямо зараз несуть службу на передовій. Спеціально для них ми вирішили створити лінійку бронеплит — маленьких і легких водночас”, — сказано в повідомленні.

Полегшені бронеплити додатково до набоїв за 4-м класом захисту витримують постріл бронебійно-запалювальною кулею за 5-м класом, а також мають додатковий захист від бокового вильоту осердя.

Плита SAPI “Екстра Мала” важить усього 2,3 кілограма, “Мала” важить 2,8 кілограма, а “Середня” — 3,2 кілограма. Менша вага плити дає змогу носити її довший час без стомлення, що підходить тим, хто багато рухається.

Усі бронеплити виготовляються згідно зі стандартами ДСТУ та мають офіційні сертифікати відстрілу.

ФОТО: INSTAGRAM: @FEDOROV.ANTONY

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Нагору