Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Калуська Школа Демократії”: великий захід для калушан, гостей міста та всіх-всіх-всіх

ГО “Вільні калуські люди” організовує триденну подію, що покликана дати калушанам та ВПО поштовх до саморозвитку в такий непростий час.

Розповідає Інформатор.

“Калуська Школа Демократії” триватиме з 30 вересня по 2 жовтня. В ході цих трьох днів учасники:

  • дізнаються про сутність демократії, влади, громад;
  • зустрінуться з представниками молодіжних рад;
  • спробують себе в дебатних іграх;
  • навчаться правильно конфліктувати;
  • зрозуміють, що корисного для своєї громади можна зробити;
  • створять зв’язки для того, щоб співпрацювати в майбутньому.

“Я гадаю, повномасштабна війна ілюструє нам, наскільки важливими є демократія та громадянське суспільство. Ці чинники разом з іншими відрізняють нас від східних сусідів. Тому ми з командою “Хабу 93″ вважаємо своєю місією розповідати про те, як взаємодіє держава з людьми та заохочувати молодь ставати активнішою. Приблизно так виникла ідея провести Калуську Школу Демократії”, — розповіла нам одна з організаторок Христина Бідонько.

Вже в перший день, 30 вересня, учасників Школи очікує нетривіальне відкриття, знайомства у вкрай дружній атмосфері, а також дві інтерактивні лекції, які точно не дадуть засумувати. Про програму на інші дні Школи ви зможете дізнатись по ходу.

Захід відбуватиметься на базі “Хабу 93” за адресою вул. Грушевського, 93.

До участі запрошуються усі охочі, особливо ВПО Калущини і не тільки. Якщо вам необхідно доїхати до Калуша, то проїзд у транспорті не вище другого класу або вагону купе, компенсується за наявності квитка. Сама участь у події є безкоштовною.

“Ми будемо раді познайомитися з учасниками з інших міст, а також ВПО, що проживають у Калуській ТГ та разом навчитись новому. Програма Школи дуже цікава та насичена, а ще у нас будуть спільні рефлексії та вечері зі смачною піцою. Дуже важливо єднатися у такий непростий для кожного з нас час, щоб будувати міцну та демократичну державу. Летимо до мети разом!”, — поділилась голова громадської організації Вікторія Перейма.

Захід відбуватиметься за фінансової та моральної підтримки Молодіжної організації “СТАН” та “IM Swedish Development Partner” (Швеція) в межах проєкту “Youth — Actors of Change”.

Зареєструватись на подію можна за посиланням. Кількість учасників — обмежена.

Остап Лагойда

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

 

Нагору