Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Краса врятує світ!” — у Калуші відкрилась виставка | Фоторепортаж

“Союз Українок” вразив творчими роботами своїх членкинь. Ляльки-мотанки, іконопис, живопис, фотографії, вишивка та багато інших видів мистецтва були представлені в центрі міста.

Інформатор пропонує вам переглянути доробки.

“Союз українок” організував виставку своїх робіт, щоб нагадати калушанам про важливість мистецтва, традицій та національних цінностей.

“Для чого ми зробили цю виставку? По-перше, я хочу, щоб у Калуші були пошановані митці. По-друге, краса врятує світ! У традиціях української культури є таке поняття: кожна жінка робила свою хату Раєм. Хто з вас пам‘ятає ще, то у наших бабусь й прабабусь все було зроблено руками. Це було красиво й з душею. Природа зробила нас митцями. Ми можемо не купувати італійське, турецьке, ми здатні зробити все самі. Ми можемо вдягнути те, що самі зробили, ми можемо прикрасити свою оселю тим, що наше. Ми можемо повісити картину українського художника”, – Любов Липовська, голова громадської організації, переконана, що українці мають оточити себе своїм, українським.

Всі експонати на виставці дуже теплі та домашні. Відчуття, наче кожен виріб принесений з осель “союзянок”. Кожен вишитий хрестик, кожен мазок на картині, кожен шов на іграшці і стрічка на ляльці-мотанці вражає довершеністю та красою. Та що тут говорити. Дивіться самі!

До слова, варто сказати, що на відкриття завітало чимало містян, які уважно розглянули вироби. А міська влада вручила Подяку “Союзу Українок” за їхню культурну та волонтерську діяльність.

“Союз Українок” був заснований більше 100 років тому. На виставці можна було побачити, як виглядали членькині минулих поколінь. Гарні та в українському. Збіг чи переконання?

Анна Сірик

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Нагору