Інформатор Калуш

ГРОШІ

3 мільйони на ЗСУ: як минув аукціон Світлани Онищук

За 3 години заходу вдалось зібрати 3 мільйони гривень. Це фантастична сума. На аукціоні продавали вироби мистецтва, “емоційні” пам‘ятки та особисті реліквії військових.

Розповідає Інформатор з посиланням на Голову Івано-Франківської ОВА Світлану Онищук.

Голова військової адміністрації ініціювала організацію аукціону, до якого долучилось дуже багато людей. Депутати, мери, військові та сім‘ї загиблих виставили на продаж витвори мистецтва та власні здобутки. Всього було представлено 50 унікальних речей, за які вдалось отримати 3 мільйона гривень.

Ми розпочали із виробу, виготовленого з глини теракоти. Він зроблений руками бійців під час проходження першого заїзду реабілітації. Присвячений пам’яті загиблих побратимів. Його придбали за 27 тисяч гривень. Наш відомий земляк, талановитий поет Богдан Томенчук, який на днях отримав Шевченківську премію, виставив на аукціон 7 своїх збірок. Їх придбали за 100 тисяч гривень. Учасники дійства аплодували автору стоячи. Важливим було те, що на нашому аукціоні були родини загиблих Героїв, які також долучилися, віддавши цінні речі. Мама загиблого на Майдані Героя, Романа Гурика віддала його срібний значок “Революція Гідності”. Його придбали за 37 тисяч гривень. А ще безліч виняткових картин, цінних прикрас, ікон ручної роботи, ексклюзивних видань”, – розповіла очільниця у своїх соцмережах.

Виручені кошти передадуть на допомогу нашій армії.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Нагору