Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Синоптики обіцяють теплу середу

Сьогодні має бути значно тепліше, ніж вчора і, що незвично, без дощу!

Інформатор радить все таки захопити парасолю, бо якось слабко віриться, що нарешті “сухий день”…

За прогнозом 5 жовтня в Калуші буде до 17 градусів тепла. Хмари затулять сонце на цілий день в усіх районах міста. Проте, минулі дні прогнози були неточними, тому маємо надію, що все таки сьогодні трохи зустрінемось із сонцем.

Поки ви спали, світ гудів і ні на одну хвилину не зупинявся. Тримаємо вас у курсі подій і розповідаємо три найголовніші нічні новини!

Білу Церкву атакували російські дрони-камікадзе. У місті пролунало кілька вибухів і очевидці показали в соцмережах великі пожежі. Всього 6 влучень. Про це повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба. “Маємо інформацію про декілька вибухів у Білій Церкві. За попередніми даними, місто атаковане дронами-камікадзе. Через це — пожежі на об’єктах інфраструктури. Є один постраждалий”, — написав він.

Збройні сили України збили два російські гвинтокрили Мі-8 і Мі-24, а також три безпілотники типу «Орлан» у Херсонській області.
Про це повідомляє Оперативне командування “Південь”. Загалом, ракетно-артилерійськими підрозділами Сил оборони півдня виконано 290 вогневих завдань. Авіація ЗСУ завдала 7 ударів.

HIMARS дозволяють ЗСУ атакувати більшість цілей, зокрема в Криму, про що повідомила заступник помічника міністра оборони США у справах росії, України та Євразії Лора Купер. Вона нагадала, що Крим є українською територією. У Пентагоні також заявили, що Сполучені Штати вважають за доцільніше передачу Україні радянських, а не західних танків. Крім того, адміністрація США поки що не бачить необхідності в постачанні Україні озброєнь за ленд-лізом, заявила Купер.

Нагору