Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Пора перевзуватися: покроковий ґайд для новачка

Зима близько. Ранки вже стали холоднішим ніж зазвичай. І зараз, скажемо вам по секрету, саме час зайнятися перевзуванням вашого авто. В цьому є кілька переваг. Перша — ваше авто буде почуватися впевненіше на холодній чи мокрій від ранкової роси дорозі (або і те й інше водночас). Друге, поки усі водії не кинулися до шиномонтажників, зараз немає такого напливу клієнтів. І ви можете зробити таку просту процедуру дешевше і в зручний для вас час, не записуючись в чергу.

Кілька простих порад розповідає Інформатор.

Якщо у вас є усі необхідні інструменти, а саме: домкрат, кардан та спеціальні ключі з головками для болтів на які закріплені колеса, то насправді вам шиномонтажник не потрібен. Але слід дотримуватися певної послідовності.

Крок 1

Для початку вам потрібно послабити болти на колесах. В іншому випадку замість того, щоб відкрутити колесо ви просто буде прокручувати його по осі.

Слід робити це дуже обережно, щоб не зірвати різьбу.

Крок 2

Послабили — молодці. Тепер беремо домкрат і підіймаємо крило автомобіля поки між колесом і землею не з’явиться щілина в кілька міліметрів. Розкручуємо до кінця кожен болт і складаємо поряд. Знімаємо колесо і маркуємо. Наприклад, переднє ліве — ПЛ, заднє праве — ЗП ітд.

Також ми нещодавно писали чим відрізняється літня гума від зимової й навіщо її міняти.

Крок 3

Насаджуємо на балку колесо, наживляємо болти й злегка їх затягуємо. Опісля послаблюємо домкрат і дотягуємо болти до кінця, максимально фіксуючи колесо. Тоді опускаємо домкрат до кінця і йдемо до наступного колеса.

Всю цю трьох-крокову процедуру повторюємо з трьома іншими колесами.

Весь процес заміни триває близько 30 хв. 

До слова, варто перевірити тиск у колесах, адже за пів року зберігання вони могли трохи спустити через перепади температури у місці де ви їх зберігали. Зазвичай у колесі для комфортної їзди повинно бути 2,2 атмосфери.

Якщо ж у вас немає власного гаража чи якогось з цих інструментів, то варто звернутися до прфесіонала.

В середньому вартість такої послуги у Калуші на сьогодні 150-350 грн. в залежності від авто і покришок.

От і все. Тепер ваш автомобіль готовий до експлуатації. Приємної їзди.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Остап Микитюк

Нагору