Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

З 450 до 900: виплати за “Прихисток” стали більшими

Якщо ви розмістили в себе ВПО, то соціальна виплата за ваше добре серце тепер буде двічі більша. Щомісяця ви будете отримувати від держави 900 гривень за кожну прихищену особу.

Розповідає Інформатор з посиланням на Калуську міськраду.

Ці зміни нещодавно ухвалені Урядом на підставі укладеної угоди між Мінрегіоном та Товариством Червоного Хреста України. Цей розмір компенсації встановлено на період до 31 березня 2023 року. Уряд схвалив ще одну новацію: при нарахуванні субсидій згадана компенсація не буде обчислюватися як отриманий дохід. Все вищевказане має стати ще одним хорошим стимулом для тих, хто приймає у себе вимушених утікачів від війни.

Як подати заяву на отримання виплат?

1. Реєструєтесь у веб-ресурсі “Прихисток” самостійно або звертається в управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради (каб. 304, інженерний корпус, вул. Євшана, 9, м. Калуш, тел. (03472) 6 63 71, (03472) 6 68 46).

2. Не пізніше наступного дня з дня розміщення внутрішньо переміщених осіб подає повідомлення за формою до затвердженого Порядку (рішення виконкому Калуської міської ради від 30.09.2022 № 221), до ЦНАПу за місцем розташування жилого приміщення, або надсилають заповнену форму цього повідомлення на електронну адресу Калуського ЦНАП (cnapkalush@ukr.net).

3. Претендент також зобов’язаний в день припинення розміщення внутрішньо переміщених осіб або зміни їх кількості подати повідомлення до ЦНАПу за формою до затвердженого Порядку (рішення виконкому Калуської міської ради від 30.09.2022 № 221) з інформацією про зміну переліку осіб, розміщених у жилому приміщенні або надсилають заповнену форму цієї заяви на електронну адресу Калуського ЦНАП cnapkalush@ukr.net.

4. Для отримання компенсації ПРЕТЕНДЕНТ не пізніше п’яти днів з дня закінчення звітного місяця подає до ЦНАПу заяву  до затвердженого Порядку (рішення виконкому Калуської міської ради від 30.09.2022 № 221) або надіслати заповнену форму цієї заяви на електронну адресу Калуського ЦНАП cnapkalush@ukr.net разом з електронним копіями (фотокопії) документа, який посвідчує ПРЕТЕНДЕНТА; документа, що підтверджує право власності або користування житловим приміщенням, або документа, що підтверджує повноваження представника власника.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Нагору