Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

До 2030 року Калуш стане еко-індустріальною столицею заходу України

 — про це, сьогодні, абсолютно серйозно було заявлено на круглому столі, який відбувся в головній залі нового Мультикультурного центру.

Детальніше розповідає Інформатор.

Сьогодні наше місто приймало учасників форуму регіонального рівня – “Прикарпаття – регіон для релокації”, який відбувається на Прикарпатті з ініціативи Івано-Франківської Торгово-Промислової Палати спільно з Жіночою діловою палатою та за підтримки ПРООН.

Основною метою цього заходу, на якому здебільшого були присутні представники бізнесу стала консолідація зусиль місцевої влади, науковців та практиків задля напрацювання стратегічних напрямків розвитку та спеціалізацію області в цілому та кожної громади зокрема в контексті хвилі вимушеної релокації підприємств з регіонів України, які охоплені війною.

Серед спікерів були:

Олександра Федорук – керівниця Івано-Франківської Жіночої Ділової Палати.
Юрій Стефанчук – виконавчий директор регіонального відділення АМУ, який закцентував на основних моментах роботи Асоціації міст щодо вдосконалення бюджетного законодавства на користь місцевого самоврядування та підтримки бізнесу.
Заступник директора релокованої державної установи “Державний науково-дослідний і проєктний інститут основої хімії ДУ «НІОХІМ” Євген Щастливець ділився досвідом роботи в нових умовах та про можливості використання промислового потенціалу Калущини.
Олександра Якубишин – директорка ТОВ “КОСТАНЗА”. А також директорка ТОВ “Карпатсмоли” Галина Перегіняк, голова ГО “UFRA” Наталія Захарова та заступниця начальника управління економічного розвитку міськради Тетяна Сеньків – презентували Стратегію Калуської громади та дорожню карту для релокації.

Окрім вищезгаданих спікерів до слова був запрошений і міський голова Калуша Андрій Найда. Він розповів про плани щодо створення ще більш сприятливих умов для інвестицій та про кілька успішних історій вже переселеного до нашої громади бізнесу.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Остап Микитюк

Нагору