Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Болехові привітали Упівку зі святом

Анну Михайлівну нагородили пам‘ятною ювілейною медаллю “80-років УПА”.

Розповідає Інформатор з посиланням на Болехівську міськраду.

14 жовтня заступник міського голови Ілона Калитин та керуючий справами міськвиконкому Іван Івашків завітали до учасниці бойових дій ОУН-УПА Анни Михайлівни Були з приємною місією привітати її з 80-річчям створення УПА. Анні Михайлівні вручили пам’ятну ювілейну медаль Івано-Франківської обласної ради “80-років Української повстанської армії”.

Упівка народилася 16 листопада 1930 року в селі Гузіїв Долинського повіту Станіславського воєводства. Ще зовсім молодою дівчиною долучилася до національно-визвольної боротьби українського народу проти радянських поневолювачів. Анна Михайлівна була заарештована в 1950 році за допомогу повстанцям та засуджена воєнним трибуналом військ МВС Станіславської області в 1950 році до 25 років виправно-трудових таборів з конфіскацією майна. В 1956 році була звільнена від покарання.

Передаючи учасниці національно-визвольної боротьби ювілейну медаль та посвідчення представники міської ради подякували пані Анні за її особистий вклад у боротьбу за незалежність України, побажали міцного здоров’я, родинного затишку, довгих років життя та мирного неба над головою.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Нагору