Калуш До сайту

Поради від Крихітки: як не замерзнути через блекаут

Фронтвумен вже легендарного українського гурту “Крихітка”, Каша Сальцова Олександра Кольцова, в сьогоднішніх реаліях не просто співачка й громадська активістка. Вона одна з тих “лідерів думок” до порад якої варто прислухатися. Тепер, якщо уважно стежити за її соціальними мережами, то можна не тільки дізнатися про нові пісні гурту, чи деталі її діяльності, але й нахапатися цікавих порад.

Сьогодні головна Крихітка України поділилася з Інформатором кількома порадами, як у міських умовах підготуватися до відключень електрики, не змерзнути й не втратити продуктивності:

“Життя містян в багатоповерхівках та власників приватних будинків це дві дуже різні стратегії обігріву. Оскільки ми, містяни, більше залежні від комунікацій міста, можу сказати, що поки почуваюсь готовою тільки до короткочасних вимкнень електрики — добу-дві. Маю теплий одяг і утеплене термо, купила дещо б/у спеціально для дому, в мене є туристична пічка на трісках, спальник, ліхтар, пауербанк. Це програма мінімум, сподіваюсь, поки цього вистачить. Якщо будинок зазнає руйнувань і переїзд буде неможливий, будемо продумувати інші більш радикальні варіанти. Я також дивлюсь канали “препперів”, людей, які професійно практикують навички виживання і там багато корисної інформації та лайфхаків про обігрів зокрема. Гадаю, альтернативне джерело вогню та тепла, газоаналізатор на батарейках, який допоможе зберегти життя, якщо сусіди чи ви порушуватимуть норми безпеки поводження з газом, теплий одяг, термос та ліхтарик на акумуляторних батарейках знадобляться всім українцям цієї зими.

Хтось купує старлінк, хтось робить обігрівач з квіткових горщиків і свічок, хтось бере теплу ковдру та термобілизну. Ця зима буде іншою, сподіваюсь всі це розуміють і готуються”, — додала Олександра Кольцова.

Пропонуємо також стежити за її інстаграмом та фейсбуком — де також багато цікавого.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Остап Микитюк