Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Віялові вимкнення: а як правильно вмикати електроприлади знову? | Корисні поради

Якщо ми, люди, до віялових відключень електрики можемо звикнути й пристосуватися, то наші електроґаджети не дуже. Варто розуміти, що час їхньої експлуатації може суттєво від цього знизитися. 

Що робити й що не слід, розповідає Інформатор.

Після відновлення електропостачання, майже усі й одразу вмикають свої потужні електроприлади, які створюють повторний стрес на мережу. Це, своєю чергою, може стати причиною аварій на станціях, тому прилади потрібно вмикати поступово.

Ось 5 простих правил як вмикати електроприлади після стабілізаційного відключення без шкоди:

  • Якщо у вас зникло світло через стабілізаційне відключення за графіком — вимкніть всі енергомісткі прилади: пральні машини, чайники, бойлери, електронагрівачі, електроопалення, електроплити. А також вимкніть світло в приміщеннях, де в цей час не перебувають люди.
  • Після ввімкнення світла, не вмикайте одночасно всі енергомісткі прилади. Серед таких: обігрівачі, бойлери, електроплити, електрочайники тощо. Якщо ви вдома маєте декілька енергомістких приладів, тоді обмежтесь під’єднанням до мережі одного приладу, а інший увімкніть в інший період часу, обов’язково відімкнувши попередній.
  • Ті електроприлади, які мають таймери ввімкнення, запрограмуйте на роботу в нічний час з 00:00 до 06:00 ранку.
  • Для тих, хто користується електродвигунами та помповими станціями, рекомендують від’єднувати їх від мережі у час вимкнення світла та вмикати за 20-30 хвилин після появи світла.
  • Бізнес-клієнтів просять утриматися від використання зовнішнього освітлення для фасадів офісів, закладів харчування, торгових центрів тощо.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Остап Микитюк

Нагору