Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Вшанування пам’яті загиблих Героїв під назвою “Кулею обірване життя…” | ФОТО

Сьогоднішній день для Калуша особливо тужливий. 79 років тому, на Площі Героїв, яка тоді називалась Ринкова, нацисти привселюдно розстріляли 11 учнів Калуської торговельної школи. Сьогодні небайдужі калушани зібралися біля пам’ятного знаку розстріляним учням торгівельної школи, щоб вшанувати їх пам’ять.

Ділиться Інформатор з Площі Героїв.

Сьогодні, 4 листопада о 11:00, у 79 річницю від цієї сумної події центральній площі міста Калуша зібралися калушани, очільники міста та духовенство.

Священнослужителі міста відправили поминальну панахиду за загиблими, а присутні Хвилиною мовчання вшанували пам’ять про розстріляних юнаків. Опісля калуський поет Богдан Сімків представив присутнім вірш присвячений загиблим студентам. Опісля представники влади та громадськості поклали квіти й свічки до пам’ятного знаку, який зведений на вшанування подвигу і незламності ОУНівців — розстріляних учнів Калуської торгівельної школи.

4 листопада 1943 року Гестапівці жорстоко привселюдно розстріляли 11 учнів Калуської торговельної школи. Юнакам було юнаків, яким було від 14-ти до 19-ти років, та батька одного учня, тільки за те, що всі вони були членами ОУН. Про поховання загиблих досі не відомо нічого. В роки незалежності нашої держави на честь загиблих студентів торговельної школи площа отримала назву Героїв.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Остап Микитюк

Нагору