Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Місячне затемнення 8 листопада: що це і з чим його їсти?

Сьогодні в обід відбулось друге в цьому році місячне затемнення. Що в ньому унікального та що нам з цим робити — розповідаємо в матеріалі.

Інформатор зібрав різноманітні дані від астрологів.

“Місяць стане мідно-червоним. Спробуйте бінокль або телескоп, щоб краще побачити. Якщо ви хочете зробити фото, використовуйте камеру на штативі з витримкою не менше кількох секунд”, — радили в NASA і багатьом людям по всьому світу вдалось побачити явище. Місячне затемнення відбулось сьогодні приблизно о 13:00 за Київським часом. Найкраще його було видно в Північній Америці.

Чим унікальне затемнення 8 листопада?

За ступенем затіненості місячні затемнення поділяються на повні, коли тінь Землі повністю закриває від свого природного супутника Сонце, та часткові, коли сонячне світло усе ж дістається поверхні Місяця. Існують також півтіньові події, коли небесне тіло заходить не у повну тінь Землі, а у її напівтінь. Обидва місячні затемнення цього року є повними.

Здавалось би, Земля накриває свій супутник тінню повністю так часто. Але ні – такий збіг трапляється лише раз на кілька років. Так наступне повне місячне затемнення, за розрахунками астрономів, має відбутись аж у 2025 році. у 2023 та 2024 роках очікується по одному частковому і одному півтіньовому затемненню Місяця.

А ще повне місячне затемнення 8 листопада має назву Beaver Moon. Це відсилка до часів народних прикмет: листопад — це пора року, коли бобри готують свої лігва на майбутні холодні місяці та запасаються їжею. Затемнення до 7 листопада називають Місяцем мисливців.

Що можна та не можна робити сьогодні?

Астрологи вваєають, що місячне затемнення впливає на людей, тому радять загалом нічого сьогодні не планувати та не вирішувати.

Рекомендується легка їжа чи голодування, відмова від м’яса та хімії, водні процедури, процедури на очищення душі й тіла, духовні практики на очищення та відпускання.

Не рекомендується робити несприятливі косметологічні процедури, хірургія, лікування, будь-які нові починання, весілля, подорожі, підписання договорів, переїзди, зачаття, початок ремонту, купівля авто, будинків та дорогих предметів.

Як минуло сьогоднішнє затемнення?

Місяць сьогодні пройшов крізь тінь Землі і це було справді дивовижне видовище, за даними Space.

Beaver Blood Moon змінило Місяць у моторошний мідно-червоний відтінок . Побачити це змогли жителі  Північної Америки, Австралії, Азії, Тихого океану, Південної та Центральної Америки. Це було друге й останнє місячне затемнення 2022 року та останнє повне місячне затемнення до 2025 року.

Фотографію криваво-червоного місяця зробив спостерігач Рон Дельво в Арізоні. Дивіться, як це було.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Нагору