Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Калуська в’язниця” оновила свою колекцію

Меморіальний музей поповнився новими джерелами нашої історії.

Розповідає Інформатор.

У Залі історії Революції Гідності та АТО/ОСС можна побачити ще кілька предметів з російсько-української війни. Музею їх передав калушанин Олег Пукіш, який зараз служить у ЗСУ. Тут можна побачити сухпайок рашиста, який встигли прогризти миші, а ще — білоруські сигарети, гільзи, каски і простріляний комутатор.

Ці залишки окупантів наші військові знайшли на Лиманському напрямку Донецької області, в ході успішних боїв з ворогом.

Виставка, присвячена міжвоєнному періоду XX століття, теж не залишилась без нових експонатів. З’явився новий стенд з предметами 20-30-х років, на якому представлені різні знахідки побуту, такі як: медальйони, гаманець, кілька польських документів і, щонайцікавіше, вінтажний механічний калькулятор “Produx”. Також, до Дня пам’яті розстріляних учнів Калуської торгівельної школи у 1943 році, колекція музею поповнилась новими документами, зокрема посвідченням учениці Наталії Березюк.

“Фонди продовжують поповнюватись. Деякі речі наша працівниця Людмила Андрійчук з Коломиї отримала, в тому числі з родинних колекцій. Частину передав Василь Фіцак в ході своїх прогулянок горами, оскільки він працює рятівником. Нові речі постійно з’являються, тому ми їх вирішили виставити”, — поділився з нами в. о. директора музейно-виставкового центру Олег Відливаний.

Оглянути виставки можна з вівторка по суботу з 10:00 до 17:00. Обід — 12:30-13:00.

Остап Лагойда

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Нагору