Інформатор Калуш

ТРЕШ

Сьогодні Калуський суд розглядав справу псевдоволнетра Віталія Хемича | Що відомо?

Розслідування протизаконних дій псевдоволонтера Віталія Хемича, через які постраждало кілька десятків людей на суму понад 2 мільйони гривень, продовжується. Сьогодні у Калуському міськрайонному суді відбулося чергове засідання.

Деталі розповідає Інформатор.

Розгляд справи Віталія Хемича щодо незаконного використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги у Калуському міськрайонному суді повинно було відбутися сьогодні, 9 листопада, о 13:00. Проте, через повітряну тривогу вона зсунулася у часі. На щастя, після закінчення повітряної тривоги суддя, прокурор, потерпілі, обвинувачуваний та адвокати потерпілих й обвинувачуваного повернулись до зали суду.

Справу розглядала суддя Кардаш Олександра Іванівна. 

Цього разу на підготовчому судовому засіданні були обрані тільки дати наступних розглядів справи та прийнятті заяви потерпілих. Як з’ясувалося, з 30 поданих раніше заяв проти псевдоволонтера було задоволено 22 з них. Четверо потерпілих сьогодні також були присутні у залі суду.

Наступні судові розгляди призначені на 17 листопада о 13:00 та 29 листопада на 10:00.

“Оскільки справа має значний резонанс у суспільстві, вважаю за необхідне призначити декілька дат судових засідань, щоб ми могли якнайшивдше  ефективно розглянути та закрити судовий розгляд”, — прокоментувала дане рішення суддя Олександра Кардаш.

Одна з потерпілих Дарія Євенко також дала коментар Інформатору:

“В цілому рано ще щось говорити, сьогодні відбулася стандартна частина будь-якого суду, а саме підготовче судове засідання, де проговорили наступні дати судових засідань, поки що все по плану, з боку судді ніяких правопорушень не спостерігалося.
Найвеселіше нас чекає попереду”.

Інформатор продовжуватиме тримати вас у курсі розвитку справи.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Остап Микитюк

Нагору