Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Ярослав Ткачівський у Калуші

Сьогодні у бібліотеці відбулась творча зустріч з відомим автором.

Розповідає Інформатор з покликанням на Калуську центральну бібліотеку імені Тараса Шевченка.

Калушани отримали нагоду поспілкуватись із заслуженим працівником культури України, заступником голови Національної спілки письменників України, головним редактором журналу “Перевал”, автором понад 50 книг і 11 пісенників Ярославом Ткачівським.

В ході творчої зустрічі учасники обговорили чимало питань. Зокрема підняли тему лірики пана Ткачівського у його творах, а також внесок у музичне мистецтво, наприклад пісня “Волошки”. Та й взагалі, під час заходу звучало чимало пісень на слова літератора: “Мамині літа”, “Пригадай собі волошки”, “Скажи мені” та інші.

“Слово Ярослава Ткачівського самобутнє, високохудожнє, впізнаване. Вражає багатожанровість поезій: громадянська лірика, духовна поезія, філософська, інтимна лірика, посвяти. Його твори знаходять відголосок в душі, оживають яскравими образами, глибоко проникають в душу і наштовхують на роздуми про сутність життя, його неповторність і унікальність як безцінного Божого дару. Живе спілкування з неординарним митцем, різносторонньою творчою особистістю принесло незабутні миті справжньої насолоди високохудожнім літературним словом Ярослава Ткачівського. А надзвичайно позитивна атмосфера зустрічі надовго запам’ятається всім присутнім”, — поділились організатори заходу.

Модераторкою заходу виступила громадська діячка Оксана Тебешевська.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Нагору