Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Що робити, щоб через відключення електрики їжа у холодильнику не псувалася? | Поради

На жаль, світло у холодильнику вимикається не тільки тоді коли закриваються дверцята. З відключенням електроенергії тако. Проте, це не така вже й проблема порівняно з тим, що за відсутності живлення, холодильник нагріваєтся, що спричиняє псування продуктів у ньому. Що ж робити, щоб їжа швидко не зіпсувалася через такі часті відключення як зараз?

Розповідає Інформатор з посиланням на ГУ “Держпродспоживслужби”:

  • Варто подбати про безпечну температуру в холодильнику та морозильній камері. У холодильнику має бути температура 4°С або нижче, а в морозильній камері – нижче 0°С.
  • Завчасно підготуватися до надзвичайної ситуації. Треба заморозити контейнери з водою, щоб потім, за їхньою допомогою, охолоджувати їжу. За можливості придбати сухий або блоковий лід.
  • Після вимкнення електроенергії, дверцята холодильника та морозильної камери краще тримати зачиненими. Тоді продукти залишаються безпечними до вживання в холодильнику протягом 4 годин, 48 годин у повній морозилці, 24 годин – у напівпорожній морозилці. Якщо електроенергії немає більше, ніж 4 години, в холодильник варто помістити лід.
  • Перевіряти температуру продуктів за допомогою термометра.

Пам’ятайте, якщо ви маєте сумніви щодо безпечності їжі до вживання, до прикладу, насторожує запах, колір чи смак, краще викинути її. Особливо це стосується харчових продуктів, які швидко псуються: м’ясо, риба, яйця, молочні продукти.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Нагору