Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Український націоналізм” при свічках | у Центральній бібліотеці відбулася незвичайна презентація

Сьогодні навіть погана погода і відсутність світла не завадили письменнику Олександру Сичу приїхати до Калуша та презентувати 1 та 2 томи творів Степана Ленкавського “Український націоналізм” у Калуській бібліотеці.

Ділиться Інформатор.

Сьогодні, 17 листопада, о 17:00, попри аварійне відключення електроенергії презентація книг відбулася. На допомогу прийшли працівниці бібліотеки, які запалили багато свічок, чим додали події особливого шарму. Представив книжки Степана Ленкавського “Український націоналізм” історик, доктор політичних наук, голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич. Модерувала подію Оксана Тебешевська.

“Націоналізм не такий, як йому співають хвалебні оди його сповідники, і не такий, як критикують його вороги. Бо одні хочуть бачити його в рожевих барвах, а інші опановані постсовєтськими й західними ліберальними штампами антиукраїнської пропаганди. Та насправді націоналізм є таким, яким його творили ідеологи. Тому так важливо, пізнаючи український націоналізм, читати такі твори, як писав Степан Бандера, читати такі збірки як “Євген Коновалець та його доба”, читати твори Степана Ленкавського, який був співтворцем та ідеологом ОУН і інших”, –  розповів про важливість цих книг під час презентації Олександр Сич.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Нагору