Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Болехові видали 50 продуктових наборів

Волонтери продовжують допомагати переселенцям, які знайшли новий дім на Калущині. Сьогодні вони поділилися історією літньої жінки, яка починає своє життя спочатку у Болехові.

Розповідає Інформатор з посиланням на “Молоду просвіту Прикарпаття”.

На запрошення громади волонтери видали близько п’ятдесяти наборів для переміщених сімей. Пані Світлана з Миколаєва під час видачі продуктових та побутових пакунків розповіла волонтерам свою ситуацію:

“До повномасштабної війни у нас вже була хата у Болехові, бо мій чоловік звідси родом, але ми всією сім’єю жили у Миколаєві. Будинок пустував дев’ять років, планували його продавати, а навесні цього року довелося таки переїжджати сюди. За час, поки тут ніхто не жив, все занепало, тому облаштовуємо хату заново”.

Окрім гуманітарної допомоги, жінка отримала від волонтерів кілька ящиків картону, який залишився після візитів в інші громади. За її словами, картон послужить для розпалювання печі, яка залишається єдиним методом обігріву старого або, вже краще вважати, нового дому.

Вдалось реалізувати благодійність завдяки Tim Bohse,  ГО “Сильні громади”, “Друкарня”, Fundacja IRSE та при фінансовій підтримці Mercy Corps.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Нагору