Настав сезон смачненької айви, з якої так і хочеться зробити закрутку на зиму. Найкращий варіант — це консервація дольками, адже її можна використати і до пирога, і до м’яса.
Інформатор розповідає цікавенький рецепт. Зробіть репост, щоб не загубити.
Вам потрібно:
- 1 кг айви,
- 1,5 кг цукру,
- вода.
Процес:
- Миємо айву, ріжемо на дольки і очищуємо від насіння. Насіння не викидаємо, воно стане нам у пригоді..
- Починаємо варити сироп. У 500 мл води висипаємо увесь цукор і закидуємо наше айвове насіння. Доводимо до кипіння. Тепер до сиропу додаємо нарізану айву і відставляємо на 8 годин.
- Опісля повторюємо процедуру, проте цього разу вже кипіти має протягом 5 хвилин. Залишаємо сироп з айвою ще на 12 годин.
- Втретє доводимо до кипіння, тримаємо на вогні ще 5 хвилин і готово!
- У баночки (півлітрові) складаємо айву з сиропом і закриваємо.
- Консервацію укутуємо теплими ковдрами і даємо їй відпочити на 2-3 дні. Потім можемо ховати до льоху.
Цей рецепт дає можливість приготувати 4 півлітрові баночки айви.
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com