Калуш До сайту

Рецепт консервованої айви “Смачніше, ніж у свекрухи”

Настав сезон смачненької айви, з якої так і хочеться зробити закрутку на зиму. Найкращий варіант — це консервація дольками, адже її можна використати і до пирога, і до м’яса.

Інформатор розповідає цікавенький рецепт. Зробіть репост, щоб не загубити.

Вам потрібно:

Процес:

  1. Миємо айву, ріжемо на дольки і очищуємо від насіння. Насіння не викидаємо, воно стане нам у пригоді..
  2. Починаємо варити сироп. У 500 мл води висипаємо увесь цукор і закидуємо наше айвове насіння. Доводимо до кипіння. Тепер до сиропу додаємо нарізану айву  і відставляємо на 8 годин.
  3. Опісля повторюємо процедуру, проте цього разу вже кипіти має протягом 5 хвилин. Залишаємо сироп з айвою ще на 12 годин.
  4. Втретє доводимо до кипіння, тримаємо на вогні ще 5 хвилин і готово!
  5. У  баночки (півлітрові) складаємо айву з сиропом і закриваємо.
  6. Консервацію укутуємо теплими ковдрами і даємо їй відпочити на 2-3 дні. Потім можемо ховати до льоху.

Цей рецепт дає можливість приготувати 4 півлітрові баночки айви.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com