Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

А в грудні буде більше вихідних?

Шалений, важкий, в дечому вирішальний 2022 рік підходить до свого завершення. Попри те, що ми всі втомилися, ми продовжуємо триматися й боротися. Проте, ніхто, навіть росія, немає права відбирати у нас вихідні. А тому, нам стало цікаво скільки днів відпочинку підготував для українців грудень та чи будуть державні вихідні.

Інформатор дає відповіді на питання з посиланням на Інформатор Коломия.

У цьому році, згідно з календарем, у грудні вихідні дні припадають на 3, 4, 10, 11, 17, 18, 24, 25 і 31 грудня.

ЧИ БУДУТЬ ДОДАТКОВІ ВИХІДНІ?

Минулого місяця, а саме 16 листопада Верховна Рада очікувано продовжила на 3 місяці дію воєнного стану та мобілізацію. Окрім того, під час дії воєнного стану не застосовуються норми статті 73 Кодексу закону про працю і частини 1 статті 53. Тому цього року Різдво Христове не святкуватиметься. Також не буде скорочених робочих днів напередодні свят. Робота в будні дні оплачується у звичайному порядку.

ЯКІ ЦЕРКОВНІ ТА НАРОДНІ СВЯТА ПЕРЕДБАЧЕНІ У 2022 РОЦІ?

Цьогоріч українці відзначатимуть декілька церковних свят – День святого Миколая Чудотворця, Введення в храм Пресвятої Богородиці, Різдво Христове (за григоріанським календарем). Національні свята – День Збройних Сил України, День сухопутних військ України, Останній день року.\

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Нагору