Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Помер засновник та директор Інституту мистецтв ПНУ — Анатолій Грицан

На 72 році життя професор, заслужений діяч мистецтв, директор Навчально-наукового інституту мистецтв Прикарпатського університету — Анатолій Грицан відійшов у вічність.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Інформатор Івано-Франківськ.

Для працівників культури в Івано-Франківській області це значна втрата, адже він був для багатьох професійним авторитетом.

“Дякую, що 20 років тому повірили у мене і вірили до кінця…”, – написала акторка драмтеатру Надія Левченко.

Сумну звістку першою повідомила докторка мистецтвознавства, професорка Ганна Карась.

“Все своє життя він віддав українській культурі – розбудовував Калуське училище культури, очолював управління культури ОДА, а останні 20 років лелів свою дитину – Навчально-науковий інститут мистецтв. Осягнення всього зробленого Анатолієм Васильовичем попереду, а сьогодні – великий смуток і біль утрати для родини, колективу інституту і всіх, хто знав і працював з ним”, – зазначила Ганна Карась.

Також горем поділились у Франківському драмтеатрі: — “Анатолій Васильович був добрим другом нашого театру, його внесок у культуру та розвиток мистецтва важко описати. Він був авторитетним фахівцем та викладачем для багатьох акторів нашого театру”, – сумують у драмтеатрі.

Анатолій Грицан уродженець села Стара Мощаниця Здолбунівського району Рівненської області. У 1975 році закінчив Київський державний інститут культури. З червня 2001 року став директором Навчально-наукового інституту мистецтв ПНУ.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Нагору