Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Не такий як всі – спільнота психологів Калуша провела новий тренінг

У “Хабі 93” вчора, 5 грудня, відбувся тренінг: “Що таке розлад. Чи нормально почуватись “не таким, як всі”.

Розповідає Інформатор.

Тренінг відбувся в ході грантового проєкту від “Угорської екуменічної служби допомоги”. Розкривались теми здоров‘я, норми та патології, тривав тренінг 2 години, завдяки плідній та активній праці учасників та лекторів.

Ти якийсь не такий” чи часто тобі доводиться таке чути? Інколи люди кажуть це, коли ти не виправдовуєш їхніх очікувань, або коли просто хочуть образити — причин безліч. Але що робити, якщо це почуття виникає зсередини? Що, коли відчуття інакшості переслідує цілісінький день вже не перший тиждень? Наскільки це нормально та чи потрібно з цим щось робити?”  — йдеться у анонсі до події.

Розповідали про все психологині Тетяна Щербінська та Христина Бідонько, які вже провели більше десяти таких тренінгів у співпраці з “Угорською екуменічною службою допомоги”.

“Спілкуючись з людьми часто чую про сумніви щодо свого психічного здоров’я. Наприклад, “я дуже часто тривожуся”, або “у мене немає бажання нічого робити”, “мої емоції нестабільні”. Це наштовхнуло на ідею створення тренінгу про здоров’я, норму, патологію”, — зазначає Тетяна.

Тема виявилась досить непростою, учасникам потрібно було зустрітись з власними вадами, або особливостями. Завдяки атмосфері на події більшість змогли поділитися з чим їм довелось зустрітись у собі.

“Моїм першим враженням після завершення тренінгу було відчуття полегшення і надії: ми з учасниками детально обговорили те, як вони розуміють концепцію психічного  здоров’я, відтак сподіваюся, що учасники стануть приділяти більше уваги своєму самопочуттю”, — ділиться Христина.

На завершення відбулась інтерактивна гра, якою учасники закріпили власні думки та здобуті знання.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Олег Кіндрацький

Нагору