Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Готуємо піцу — рецепт, який не зіпсує навіть блекаут

Кажуть, сьогодні ще й День піци! Ми це звісно перевірили й виявилось — справді. Що правда один з, інший святкується у лютому. Ще не пізно, тому ви встигаєте приготувати цю страву. Наявність світла навіть необов’язкова, достатньо буде ліхтарика, газової плити, сковорідки й звісно продуктів. 

Інформатор ділиться простеньким рецептом який поцупили в Євгена Клопотенка.

На жаль, фото нашої піци не встигли зробити, бо вона виявилась такою смачною, що ми забули її сфотографувати.

Отже, для тіста ми взяли 150 грамів борошна, пів чайної ложечки розпушувача, дві великі ложки оливкової олії й трошки менше як пів горнятка води. Щоб не перевантажувати електромережу ми замісили тісто вручну. Після цього ми виставили його на 20 хвилин за вікно (на вулиці ж зима і нульова температура, як в холодильнику).

Далі — соус. Клопотенко радив змішати 200 г томатів у власному соку, 2 зубчики часнику і 2 столові ложки сухого орегано в блендері, але через вищезгадану проблему, ми просто завбачливо придбали томатний соус в супермаркеті.

З начинки, на щастя в нас в холодильнику було усе, що радив для такої піци наш кулінарний маестро, а саме: грибочки, оливки, цибулька, кілька томатів і смачна моцарелла. Співвідношення вищепереліченого, тобто жменю оливок, пів цибулі, 2 томати, й невеликий шматок (150 г) твердої моцарели ми завзято покришили й поставили збоку.

Ну а далі запустився процес:

Сковорідка пішла на плиту. Поливаючи її оливковою олією, ми вчасно згадали про тісто, тож дістали його з вулиці, посипали кухонну дошку борошном і розкатали це все діло до діаметра нашої, так би мовити, пательні. Вийшла вона трошки менша за ресторанну.

Коли наша “посудина” достатньо нагрілася ми виклали на неї наше тісто. На середньому вогні ми просмажували “коржик” з обох сторін близько 5 хвилин, після чого зняли сковорідку з вогню й почали викладання інгредієнтів, які вже й зачекалися. Та перед тим як викладати наші оливки, цибульку й томати, ми смачно намастили основу для піци томатним соусом (тільки з однієї сторони). Коли композиція була готова, зверху ми натерли на терці моцарелу і повернули сковорідку з начинням на плиту.

На маленькому вогні вона досмажувалась близько 7-8 хвилин під кришкою, від цього з’явилася апетитна сирна скоринка.

Варто зауважити, якщо ви будете готувати таку ж піцу, на цьому етапі слідкуйте, щоб корж не пригорів до пательні, бо страва тоді буде зіпсована. Поїсти її можна буде, але виколупуючи й зважаючи, щоб пригоріле не зіпсувало вам апетит.

Користуйтеся, а ми пішли шукати нові цікаві рецептики, щоб потім приготувати щось нове і порадити вам.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Нагору