Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Майбутнє вже сьогодні: тепер можна їздити й без пластикових прав, якщо маєш “Дію”

Сьогодні в Україні було підписано безпрецедентну постанову, аналогів у світі якій практично немає. Тепер водії, які мають “Дію” на смартфоні, можуть залишати пластикові водійські права вдома.

Інформатор ділиться деталями посилаючись на Міністерство цифрової трансформації України.

Сьогодні, 7 грудняПремʼєр-міністр України Денис Шмигаль підписав постанову № 1299, яка дозволяє використовувати лише електронне водійське посвідчення в “Дії” без пластикового аналога.

Раніше ми вже розповідали про те, що Україна перейшла стандарти Європейського союзу і з червня поточного року водійські права будуть нового зразка. А у Калуші їх можна буде зробити у Сервісному центрі МВС №2642 за адресою вулиця Михайла Грушевського, 104.

До теми: Ніякого пластику: водійські права і реєстрація авто стають цифровими

“Раніше Україна стала четвертою країною Європи, що узаконила цифрові водійські посвідчення, а відтепер ми вводимо формат діджитал first. Тобто в будь-якій ситуації ви можете використовувати лише електронне водійське посвідчення в “Дії”, тримати документ просто у смартфоні й забути про пластик”, — прокоментували у Мінцифрі.

Нагадаємо, що документ у “Дії” доступний в українськомовній та англомовній версіях. Також права та техпаспорт мають міжнародне кодування, яке використовується в ЄС, США та Канаді, — тобто, ними можна користуватися й закордоном.

Постанова № 1299 набуває чинності 14 грудня.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

 

Нагору