Інформатор Калуш

ВЛАДА

ВР прийняла закон про авторське право, який наближає нас до Європи

Цьогоріч в Україні, попри війну, було прийнято багато законів, які все більше наближають нас і до прав та правил ЄС і до прав та правил цивілізованого світу загалом. Наприклад, вчора був підписаний закон, який посилює адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення авторського і (або) суміжних прав.

Розповідає Інформатор посилаючись на Верховну Раду України.

Прийнятий Акт реєстраційний номер 5643 передбачає:

  • посилення адміністративної відповідальності — за незаконне відтворення, використання та розповсюдження творів науки, літератури і мистецтва, комп’ютерних програм і баз даних, фонограм, відеограм і програм мовлення, їх незаконне тиражування та розповсюдження тощо;
  • посилення кримінальної відповідальності — у справах про фінансування порушення авторського права і суміжних прав.

За словами народного депутата, голови Комітету з питань правоохоронної діяльності Сергія Іонушаса, документ є сателітним до основного законопроєкту №5552-1, який також виносився на голосування у Верховній Раді у вересні цього року.

“З одного боку, ми посилюємо адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення авторського права та суміжних прав. З іншого боку, прибирається так званий “рудимент” – це відповідальність за незастосування марок на примірниках твору. Зараз більшість об’єктів інтелектуальної власності не продаються на дисках, тому ця відповідальність прибирається“, – розповів він.

Депутат зазначив, що законопроєкт є євроінтеграційним. Тобто, передбачає не лише адміністративну відповідальність, а й кримінальну – в разі умисного порушення.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Нагору