Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Союзянки організували протезування для українського військового у США

Калуська та Філадельфійська філія “Союзу українок” змогли протезувати ліву руку військовому з Харкова.

Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на ГО “Союз Українок” КМФ.

Антон Ковальчук — військовий з Харкова, який залишився частини лівої руки, учасник оборони України від російського вторгнення у складі ССО “АЗОВ”.

“Антон звернувся по допомогу спочатку до калуських союзянок. Ми з ним активно співпрацювали з початком повномасштабного вторгнення росії в Україні. І щоб допомогти Антону, вже долучили до справи Філадельфійських союзянок. Адже цей відділ є постійним партнером “Союзу українок” Калуша. Вони допомагають Україні як гуманітарною допомогою, так і фінансово, а також постійно підтримують ЗСУ”, – повідомляють калуські союзянки.

Супроводжує та допомагає у побутових і організаційних питаннях калуська союзянка — Христина Урда

“Це дуже складне протезування, яке не роблять в Україні”, — пояснює волонтерка.

Всі фінансові витрати взяв на себе 10 відділ Філадельфійської філії “Союзу Українок”.

Крім супроводу військового волонтерка також проводить масштабну інформаційну місію. Звітує та дякує американським партнерам, які допомагають українцям. Відвідує тематичні заходи, що покликані нагадувати громадянам США про війну в Україні та звірства, що творить окупант проти українського народу.

“Така співпраця вкотре демонструє, як “Союз українок” об’єднує весь світ! Що немає чужої біди, чужих людей, чужих проблем і чогось неможливого”, — зазначають у дописі.

Союзянки діляться, що такою потужною співпрацею 24/7 твориться громадський і волонтерський рух “Союзу Українок”. Як один з прикладів можна розглядати цю успішну ініціативу.

 

Волонтери повідомляють, що надалі будуть ще розповідати, як проходить протезування військового.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Олег Кіндрацький

Нагору