Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Гуманітарна місія парафіян Собору Святих Землі Української

На чолі з капеланом Федором Морозом, волонтери та парафіяни собору здійснили поїздку у Херсон та до калуського батальйону ТерОборони.

Повідомляє, Інформатор.

4 грудня калушани, двома машинами та прицепом, відправились на схід з гуманітарною місією.

Отець Федір Мороз ділиться, що в першу чергу їхав за проханням бійців калуської ТерОборони в Гуляйполі. Вони регулярно зустрічаються на позиціях для проведення таїнств сповіді та причастя.

“Робота капелана — це робота з душею”, — зазначає отець.

Також додає, що коли вже відправляється туди машиною, то частіш за все рідні та близькі воїнів передають від себе пакунки.

“Ти там сидиш в окопі і тут тобі привезли передачу з дому, тато, мама, жінка, діти. Боєць це отримує, відкриває і його емоцій не передати”, — ділиться капелан.


До всього, стараються по максимуму заповниити автомобілі загальною допомогою, що хлопці просять. Цього разу бійці отримали зарядну станцію з сонячними панелями, термобілизну та окопні свічки.

Учні та викладачі калуського ПТУ наліпили вареників і напекли солодкої випічки. Бійці ділились, що це було дійсно по домашньому, смачно.

“Такими дрібними речами, заповнюються ті всі прогалини, відстані, переживання солдатів.”

Розповідає, що у Кропивницькому вони з командою розділились. Ольга Бойко з паном Василем Кравцем поїхали в Херсон, а капелан відправився до бійців, котрі чекали на нього.

“Один бус з прицепом поїхав у Херсон, там теплі речі, ковдри, їжа, солодощі та різні речі першої необхідності, для того щоб підтримати людей, які були довгий час в окупації, та суттєво постраждали” — зазначає отець.

Волонтери їхали у херсонський Храм Пресвятої Богородиці ПЦУ, куди привезли гуманітарну допомогу для населення. Також відвідали земляків, які воюють у 63 бригаді в двох населених пунктах Херсонської області.

“Знаєте, дуже боляче було спілкуватися з населенням, яке щойно вийшло з окупації. Історії, що усім не розказати. Але дух, героїзм і патріотизм наших воїнів просто зашкалює! Тому, давайте вірити їм, молитися за них і підтримувати! ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!”, — ділиться Ольга Бойко.


Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору