Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Похід Марії” — Любартівці дивуватимуть калушан по-новому

Різдво — тепле, сімейне свято, що скріплює серця докупи, незалежно від віросповідання. Проте молодіжний аматорський театр “ЛюбАрт” вирішив нагадати калушанам коріння цього свята, поглибившись в історію християнської традиції.

Ділиться Інформатор.

Цікаво, що нова постановка театру буде рухливою, а сцена охопить місто далеко за межами звичних театральних залів.

“Цей вуличний перформанс не буде розрахований на те, щоб ми стояли на місці. Це закладено у самій назві. Ми хочемо створити “передріздвяну тайну” подій, коли Марія з Йосифом тікала до Вифлеєму. Ми зробимо дорогу Калушем від храму до храму”, — ексклюзивно розповіла нам режисерка театру Любов Липовська.

Акторський склад події буде розкрито вже на Різдво. Наразі авторка ще не визначилась з виконавцями ролей.

“Подивимось. Хто-як заслужить. То дуже поважна місія, до якої не можна поставитись легковажно. Ми повинні пройти якесь очищення, щоб мати право стати “ангелом” і щоб мати право відтворити це святе сімейство. Я думаю, що з Божою поміччю все вийде, бо в нас молодь ще не встигла так багато капостей наробити”, — поділилась пані Липовська.

Виступ також спрямований на підтримку духу і витримки калушан та гостей міста через візуалізацію притчі.

“Ми хочемо нагадати, як Марія, наче емігрантка, тікала від страшного Ірода, щоб зберегти життя і віру у світле. Те, що Бог з нами, і що настане Різдво, і що ми матимемо віру в майбутнє”, — додала драматургиня.

Перформанс планується в обидві дати Різдва — 25 грудня та 7 січня. Початок о 17:00.

Важливо: фотографування події не вітатимуться — автори хочуть створити сакральне свято, до якого варто долучатись без знимкування.

Інформатор висвітлюватиме захід та запрошує калушан долучитись до спільного свята.

Остап Лагойда

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору