Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Чемпіонат Світу з футболу 2022 | Як пройшла головна футбольна подія року?

Непередбачуваний, неочікуваний, схвильований та емоційний — так можна описати цю грандіозну подію! Вчора,18 грудня, у вирішальному матчі зіштовхнулись Аргентина та Франція. Фанати про такий матч могли тільки мріяти!

Ділиться спогадами Інформатор, посилаючись на Інформатор Коломия.

З початку мундіалю минуло вже 68 матчів, кожен з яких залишав серйозні емоції після перегляду. Все відбувалось “догори ногами” — фаворити та сильні команди в деяких матчах пасли задніх, а слабші збірні здобували перемоги. Чого тільки вартує фантастична перемога Саудівської Аравії, котра у першому матчі здобула перемогу.

З 1/8 фіналу команди все більше зціплювали зуби та вигризали голи, адже гра була буквально на виліт. Все частіше матці закінчувались екстра-таймами та вирішальними пенальті. Родзинкою етапу стала гра Марокко та Іспанії, коли геть неочікувано марокканці забили необхідну кількість пенальті та відбили всі 11-метрові удари іспанців.

У 1/4 побачили сльози футболістів Лука Модріч плакав від щастя, а от Неймар – від горя.

Півфінал та матч за третє місце були очікуваним. А от про фінал був НЕЙМОВІРНИМ. Команди буквально тиснули один одного та викладались на повну. Особливо хочеться відзначити Ліонеля Мессі та Кліана Мбаппе, котрі стали героями для збірної та фанатів. Закінчилось все перемогою Аргентинців, Ліонель Мессі заявив, що це був його останній матч.

Відзначились Аргентинці й у статистиці найкращих футболістів турніру. Ліонель Мессі — найкращий футболіст турніру. Еміліано Мартінес – найкращий воротарем, а півзахисник Енцо Фернандес – найкращий молодий футболіст турніру.

Найбільші рахунки були у матчах Англія – Іран (6-2), Іспанія – Коста-Рика (7-0), Португалія – Швейцарія (6-1).

Трійка переможців забрала призовий фонд турніру, а саме:

  • збірна Аргентини, яка стала чемпіоном світу – 2022 заробила 42 млн $
  • збірна Франції, будучи срібним призером, отримає 30 млн $
  • збірній Хорватії за бронзу виплатять 27 млн $

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору