Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Вулиця Героїв України? — Калушани обрали нову назву вулиці Пушкіна

Після того, як у Міські раді ініціювали голосування за перейменування вулиці Пушкіна, весь процес набрав шалених обертів. Вчора закінчилось перше голосування.

Про деталі розповідає Інформатор.

Як відомо, 12 грудня у фейсбук-спільноті “Детектор. Калуш” Калуська міська рада запустила голосування, в якому можна було обрати майбутню назву вулиці Пушкіна.  Було оприлюднено 15 варіантів потенційних назв вулиць, над яким працювали історики та краєзнавці, депутати міської ради та активісти громади. Проте, можна було пропонувати й свій варіант. Так, наприклад один з користувачів запропонував назвати Пушкіна — вулиця Боріса Джонсона, але зважаючи на українські закони, цю назву було відхилено.

Найпопулярнішою в голосуванні стала назва Героїв України, вона набрала понад 2000 голосів, тобто 45%. Вона перемогла зі значним відривом майже в 700 голосів.

“Наступним етапом громадського обговорення щодо перейменування вулиці Пушкіна буде офіційне опитування громади за допомогою електронних консультацій на сайті Калуської міської ради. Стежте за анонсами”, — озвучили наступні кроки у Міській раді.

Також, сьогодні розпочалося наступне рейтингове голосування за варіанти назв для перейменування вулиці Михайла Глінки на Височанці.

Калуські краєзнавці та науковці запропонували назву —  Анни Гумінілович-Йонкер. Ця жінка відома тим, що з 1920 року була головою товариства «Український Червоний Хрест» у Канаді. Громадсько-політична діячка народилася наприкінці ХІХ століття в Калуші, а в 1910 з батьками емігрувала в Канаду.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Нагору