Інформатор Калуш

ВЛАДА

“Нарешті!” — перейменування вулиць в Калуші отримало друге дихання

Питання перейменування вулиць у нашому місті з початку війни стояло особливо гостро й щоразу приковувало до себе все більше й більше зацікавлених поглядів. Після кількамісячного затишшя нарешті це питання знову зрушило з місця. 

Інформатор ділиться деталями посилаючись на Калуську міську раду.

За словами міського голови Андрія Найди, станом на сьогодні можна вже підсумовувати роботу  підготовчого етапу щодо перейменування вулиць нашої громади — визначено перелік вулиць, над яким працювали історики та краєзнавці, депутати міської ради та активісти громади.

Наступний крок — обговорення всіх пропозицій, зібраних групою істориків та краєзнавців з калушанами. Дискусія відбуватиметься у фейсбуці на сторінці групи міської ради “Детектор. Калуш”.

Також Міська рада ініціювала опитування, в якому наразі є 15 варіантів для перейменування вулиці Пушкіна. Можна не тільки голосувати за вже наявні варіанти, але й додати свій.

Наступними декомунізувати планують розглянути вулиці Глінки, Дружби, Іскри, Ломоносова, Менделєєва, Рилєєва, Чайковського, Черняховського та Чехова.

Термін голосування в кожному конкретному випадку – один тиждень з дня опублікування.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Нагору